A.C.Milan

Sve sto zelite znati, ili znate a zelite podijeliti s drugima...

Moderators: robert.jelusic, Davor, Dommy-Nesta, ***forum guardian***

Postby Davor on 30.05.2007, 13:15

Image

Maldini i Gilardino na operaciji koljena

Kapetan AC Milana, Paolo Maldini i napadač Alberto Gilardino, podvrgnuti su operaciji koljena u belgijskom Antwerpenu.
38-godišnji kapetan rossonera se tokom čitave sezone borio s ozljedom i bolovima u lijevom koljenu, a ova operacija bi mu trebala omogućiti da bez većih problema odigra još jednu sezonu u momčadi sa San Sira.

Očekuje se kako će se i on i Alberto Gilardino oporaviti do početka priprema momčadi za narednu sezonu.
Davor
***forum guardian***

Postby Davor on 04.06.2007, 11:13

Image

Trener Milana Carlo Ancelotti poručio je napadaču tog kluba Albertu Gilardinu da može otići ako to želi, nakon što je Gilardino izrazio svoje nezadovoljstvo situacijom na San Siru.

Gilardino je nezadovoljan zbog izostavljanja iz momčadi u finalu Lige prvaka, a Ancelotti, čini se, neće previše žaliti za njegovim uslugama.

"Ako Gilardino smatra da mu je bolje otići, onda nema razloga da ga pokušavamo zadržavati, ukoliko pronađem odgovarajuću alternativu. Do prije nekoliko dana činio se opušten i situacija je bila pod kontrolom. Uvijek sam ga smatrao važnim igračem, iako je u Milanu borba za pozicije neizbježna. Ta konkurencija mora biti dodatna motivacija svima da igraju bolje i ne treba na nju gledati kao na teret. Gilardino je mlad, još može napredovati i već je postigao puno golova. Kao i svi ostali, i on ima uspone i padove. Jedini igrač Milana koji je siguran da je uvijek prvi izbor je Kaka." rekao je Ancelotti.
Davor
***forum guardian***

Postby Davor on 16.06.2007, 20:07

Igrači Milana se protive Shevchenkovom povratku

Image

Prema pisanju talijanskih medija, Milanovi igrači nisu sa oduševljenjem prihatili vijest o mogućem povratku njihova suigrača Andriya Shevchenka u redove “Rossonera”. Stoga se Milan ponovno uključuje u utrku za potpis francuskog napadača Arsenala Tierry Henrya.

Prije nekoliko dana predsjednik AC Milana i biviši talijanski premijer Silvio Berlusconi u jednom je intervju-u kazao kako je povratak Shevchenka vrlo izgledna stvar, no kako prenosi dnevni list “Il Giornale” ta vijest nije oduševila Milanove igrače kao ni njihova trenera Carla Ancelottia.

Ako je vjerovati tom dnevnom listu, Shevchenkovom povratku najviše se protive kapetan Milana Paolo Maldini, te igrači Gennaro Gattuso i Clarence Seedorf, koji su čak u nekoliko navrata i javno isticali da ne vjeruju kako bi Ukrajinac bio u Milanu dočekan raširenih ruku.

Osim negodovanja bivših suigrača kao prepreka “Shevinom” povratku ispriječila se i visoka odšteta koju zahtjeva Chelsea za Ukrajinca. Naime, Chelsea zahtjeva odštetu u visini od 20 milijuna funti, što je ionako 10 milijna funti manje nego što su isplatili Milanu 12 mjeseci ranije, no Milan je spreman isplatiti samo 6.7 milijuna funti za njegovu dvogodišnju posudbu.

S obziron na navedenu situaciju sa Shevchenkom, te budući da je Samuel Eto'o u nekoliko navrata potvrdio da ne namjerava napuštati Barcelonu, mediji nadađaju da se Milan sada potpuno posvetio dovođenu Henrya, koji je prije nekoliko dana demantirao glasine o prelasku u Barcelonu, ali je također potvrdio da njegova budućnost u Arsenalu više nije sigurna.

O interesu za Francuza svjedoči i izjava trenera Carla Ancelottia: “Henry je jedan od najboljih napadača svijeta i siguran sam da nebi imao ništa protiv igranja u napadu sa Ronaldom i Kakom”.

Između ostalog, “Il Giornale” također prenosi vijest da je Milan odustao od dovođenja Emersona i Edmilsona iz Reala odnosno Barcelone, kako bi osigurao više prostora za igru svom mladom, vrlo nadarenom veznom igraču, Yoannu Gurcuffu.
Davor
***forum guardian***

Ronaldinho u posjeti Milanu

Postby Dommy-Nesta on 05.07.2007, 16:06

Image
Iako konkretan razlog za dolazak Ronaldinha u grad Milano nije poznat, poznata je činjenica da Milan intenzivno radi na dolasku Brazilca u posljednje 2 sezone. Proteklu sezonu Ronaldinho često je bio na meti kritika kako trenera Rijkaarda tako i navijača katalonskog kluba, a tako je i njegov sunarodnjak Ronaldo napustio Španjolsku, otišao u Italiju i nije se pokajao.

Barcelona je u ovom prelaznom roku kupila dosta igrača i još uvijek se povezuje sa igračem Chelsea Frankom Lampardom, ali Milan koji je 'izgubio' potpis Thierrya Henrya još uvijek traži napadačko ime koje će biti na svim sportskim svjetskim naslovnicama.

Nakon što su još jednom Real Madridu dali do znanja da Kaka' neće napustiti Milano, te nakon što su praktično oživjeli Ronaldovu karijeru, dolazak Ronaldinha ujedinio bi tri najveće brazilske zvijezde. Da li je Ronaldinhova posjeta Milanu bila samo zbog kupovine ili je nešto drugo, mnogo interesantnije u pitanju?
Dommy-Nesta
Dommy-Nesta
***forum guardian***

Milan želi Cassana

Postby Dommy-Nesta on 05.07.2007, 16:06

Image
Potpredsjednik Milana Adriano Galliani ostavio je otvorena vrata za mogući dolazak Realovog napadača Antonia Cassana u taj klub.

Milan je još uvijek u potrazi za još jednim napadačem, a o mogućnosti da to budu Eto'o ili Ronaldinho Galliani kaže: "Ne želim uznemiravati druge klubove. Razgovarao sam sa najvažnijim čovjekom u Barceloni poslije predsjednika Laporte, potpredsjednikom Ferronom Sorianom, koji mi je rekao da Eto'o i Ronaldinho za sada nisu na prodaju."

Galliani će stoga potražiti neka druga rješenja, a o mogućnosti da to bude Cassano je rekao: "Sviđa mi se Cassano kao igrač, o tome se vjerojatno svi slažemo. Sviđa mi se ta ideja, jer bi to bio sjajan izazov, njemu ne nedostaje talenta, a moguće je da bi se u našem okruženju dobro snašao."
Dommy-Nesta
Dommy-Nesta
***forum guardian***

Berlusconijeva želja Adriano

Postby Dommy-Nesta on 05.07.2007, 16:07

Image
Milan je bacio 'oko' na Adriana, brazilskog reprezentativca koji nosi dres gradskog rivala Intera. U razgovoru za novine Gazzetta dello Sport potvrdio je to i predsjednik 'rossonera' Silvio Berlusconi.

"Bilo bi sjajno kad bismo mogli s njim potpisati ugovor. Uvijek sam ga cijenio i siguran sam da bi uživao kod nas. Mi imamo mnogo Brazilaca u momčadi te smo poput velike obitelji", rekao je Berlusconi i dodao:

"Kod nas bi opet bio onaj pravi. Isto kao što se dogodilo s Ronaldom kada je stigao ovdje. Nadam se da se možemo dogovoriti s Interom."

Predsjednik kluba sa San Sira osvrnuo se i na slučaj bivšeg napadača Cagliarija Davida Suaza, koji je došao u Inter, a Milan im ga je skoro i preoteo.

"Cagliari ga je nama ponudio, no kada smo saznali da ne možemo s njim potpisati zbog Intera, koji je s njim sve dogovorio, povukli smo se."

Pomirljivo je govorio Berlusconi, pazeći da se ne zamjeri gradskom rivalu s kojim su pregovori, kako navode talijanski mediji, zbog Adriana već počeli.
Dommy-Nesta
Dommy-Nesta
***forum guardian***

Berlusconijev pogled na Milanov 'mercato'

Postby Dommy-Nesta on 05.07.2007, 16:08

Image

Predsjednik Milana Silvio Berlusconi 'umirio' je navijače ovog kluba rekavši da ima dosta vremena da Milan kupi kvalitetnog napadača.

"Shevhenko je za mene uvijek prvi izbor, ali Abramovich trazi previše za njegov ponovni dolazak. Shevchenko se želi vratiti i bio bi idealan u tandemu sa Ronaldom. Tu je i Ronaldinho, ali znam da je to već nemoguće ostvariti, jer mi je i predsjednik Barcelone rekao da bi prodajom Ronaldinha morao 'pobjeći' iz Španolske. Eto'o je također za sada nedostupan, ali najviše zbog njegovih zahtjeva koji nisu isti u Španjolskoj i Italiji." rekao je Berlusconi.

Adriano i Cassano: "Uvijek sam cijenio Adriana i mislim da bi se sjajno uklopio u igru Milana zajedno sa ostalim Brazilcima u klubu, ukoliko je Inter spreman za pregovore Adriano će preći u Milan. Cassana ne poznajem kao osobu, ali neosporan je njegov talent, u Milanu nikada nismo imali nikakvih problema."

Kada je u pitanju Kaka': "Ovo je toliko dosadna tema i dosta nam je više Real Madrida, Kaka' ostaje u Milanu!"

O obrani: "Kada se Paolo oprosti, Milan će kupiti mladog igrača za tu poziciju, Cannavaro ne dolazi u obzir."

O Gourcuffu: "Mi vjerujemo u ovog momka, on ima kapacitet da postane veliki igrač, postoji interes za Emersona ali to bi moglo skratiti Gourcuffu minutažu, što nikako ne želimo."
Dommy-Nesta
Dommy-Nesta
***forum guardian***

Santa Cruz želi u Romu ili Milan

Postby Dommy-Nesta on 05.07.2007, 16:09

Image

Napadač Bayerna Roque Santa Cruz (25) nezadovoljan je svojim statusom u klubu te je nagovjestio kako je ovoga ljeta odlučio promijeniti sredinu. Paragvajac koji je postigao hat-trick u pobjedi svoje reprezentacije protiv Kolumbije na Copa America, kao svoju sljedeću destinaciju odredio je Italiju.

"Tražim novi klub jer više ne želim ostati u Bayernu. Ugovor s Bavarcima mi ističe tek sljedeće ljeto, no klub mi je dopustio da ga odmah raskinem."

Vjeruje se kako je Santa Cruz, koji ni do sada nije imao standardnu poziciju u prvih jedanaest, tu priliku potpuno izgubio dolaskom Luce Tonija i Miroslava Klosea ovog ljeta.

"Trener mi je rekao kako su za mene zainteresirana dva engleska kluba, no je bih karijeru želio nastaviti u Italiji. Volim Tottijevu Romu koja je za mene idealna. Jednako mi je drag i Milan. Sjećam se prije dvije godine kada me je Cesare Maldini preporučio rossonerima."

"Bilo bi kao ispunjenje svih snova igrati za Milan u napadu uz Ronalda. Da mi ponude ugovor odmah bih potpisao."
Dommy-Nesta
Dommy-Nesta
***forum guardian***

Galliani Realu: "Kaka' produžuje s Milanom!"

Postby Dommy-Nesta on 05.07.2007, 16:09

Image

Iako se Milanova uprava u dovođenju igrača dosadašnjem dijelu transfer perioda pokazala prilično nesposobna, čini se da u zadržavanju ključnih igrača nemaju problema. Tako je po tko zna koji put Adriano Galliani ponovio kako Brazilac Kaka' ostaje u Milanu, ali novost je što se sprema novi ugovor za 'trequartistu' rossonera.

"Pričao sam sa sportskim direktorom Real Madrida Predragom Mijatovićom i rekao mu da prestanu vršiti pritisak na Kaku' preko medija. S njim sam u odličnom odnosu i rekao sam mu da je sve otišlo predaleko."

"Kaka' će ostati u Milanu. Ima ugovor s nama i ne vjerujem da želi otići jer je ovdje sretan. Cijela ova situacija nas sve jako živcira, no to dokazuje da za Milan igra najbolji igrač na svijetu."

"Situaciju pogoršava i AS, pogotovo ona montirana slika koju su objavili. Oni spletkare iza leđa Milanu, ali moraju znati da niti ja niti Berlusconi nećemo pustiti Kaku'."

"Već sam kontaktirao Kakinog oca (ujedno i agenta) i dogovorili se da ćemo produžiti ugovor kad se igrač vrati sa odmora."

Galliani je prokomentirao kako će napadač kojeg Milan dovede zamijeniti Oliveiru koji je na izlaznim vratima rossonera.

"Oliveira će najvjerojatnije napustiti Milan, dobili smo dvije ili tri važne ponude iz Španjolske. Transfer bi mogao biti završen već sutra."

I vratar Marco Storari je u pregovorima sa Betisom gdje bi mogao otići na jednogodišnju posudbu.
Dommy-Nesta
Dommy-Nesta
***forum guardian***

Kaka' preporučuje Berlusconiu Pata

Postby Dommy-Nesta on 05.07.2007, 16:10

Image

Milan nije još doveo nikoga, Inter mu je oteo napadača Suaza iz Cagliarija, uz kojega je stoper Cesar iz Livorna jedina akvizicija. Prvaci Europe, na jednoj obali i osvajači scudetta na drugoj obali Milana, još su u fazi meditiranja, ali ispod površine ključa voda - pregovora.

U Milanellu su blindirali ulaze i organizirali protuzračnu jedinicu da bi se obranili od madridskih orlova koji nastoje oteti Kaku. Milan traži napadača. Gilardino je - ćorak. Ronaldo i Inzaghi bi konkurenciju mogli dobiti u Samuelu Etoou. Ili možda u Ševčenku, koji je u Miamiju večerao sa senatorima crveno-crnih, Maldinijem i Nestom. Provokacijom u Milanu smatraju najnoviju ponudu Reala, za Kaku je spreman dati Emersona i Julija Baptistu plus vreću eura po dogovoru...

Kakina preporuka Berlusconiju je Alexandre Pato (17 godina). Igrač Internacionala iz Porto Alegre, pet golova u sedam utakmica prvenstva Južne Amerike za selekcije U-20. U Brazilu ga smatraju Ronaldinhovim nasljednikom. Adriano Galliani, Berlusconijeva desna ruka, ponudio je 12,000.000 eura. Njegov je menadžer demantirao da je već postao igrač Chelsea. Internacional traži 16,500.000 eura, Milanova je ponuda veoma blizu... Ali sviđa se i Interovu gazdi - Morattiju.

Pravi festival mercata tek treba početi.
Dommy-Nesta
Dommy-Nesta
***forum guardian***

Adrianu odgovara Milan

Postby Dommy-Nesta on 05.07.2007, 16:11

Image

Poznato je da sam predsjednik Milana u redove prvaka Europe želi dovesti Brazilca Adriana, ali je po prvi put i sam Adriano izjavio da bi mu bila čast igrati za Milan. Nakon stalnih sukoba sa trenerom Intera Robertom Mancinijem, čini se da i sam Adriano ne bi imao nista protiv ovakve promjene.

Iako se i Real Madrid povezivao sa Adrianom, on je izjavio da bi radije prešao u ekipu Milana i na taj način dotatno uznemirio navijace Intera. "Teško je napustiti klub poput Intera, želim napokon imati dobru sezonu sa Interom i donijeti radost navijačima." rekao je brazilskim novinama 'Globoesporte'. "Ipak, volio bih igrati za Milan ili Real Madrid, ali ništa još nije konkretno."

U Milanu bi bili oduševljeni kada bi ujedinili Ronalda i Adriana u samom vrhu napada, a poznato je i da predsjednik Berlusconi izuzetno cijeni Brazilca. Adriano zna da su mu šanse da bude među prvih 11 sljedeće sezone dolaskom Davida Suaza dodatno umanjene,ostaje da vidimo da li će i zaista doći do realizacije ovog transfera.
Dommy-Nesta
Dommy-Nesta
***forum guardian***

Oliveira blizu povratka u Španjolsku

Postby Dommy-Nesta on 05.07.2007, 16:12

Image
Jednogodišnja avantura Ricarda Oliveire u Milanu primakla se kraju i, prema svemu sudeći, brazilski će se napadač uskoro ponovno vratiti u španjollsku ligu, iz koje je nekoliko klubova pokazalo interes za njega.

Prema posljednjim špekulacijama, najkonkretniji su za sada bili predstavnici Villareala i Real Zaragoze, no sastanka sa predstavnicima Milana do sada nije bilo.

Oliveira je odigrao dvije sjajne sezone u dresu Betisa, kada je postigao 27 golova u 46 utakmica, međutim u dresu Milana nije uspio opravdati ulogu nasljednika Andriya Shevchenka, te je u drugom dijelu sezone potpuno izgubio povjerenje trenera Ancelottija.
Dommy-Nesta
Dommy-Nesta
***forum guardian***

Berlusconi hoće Riquelmea u Milanu

Postby Dommy-Nesta on 05.07.2007, 16:13

Image
U najbogatijim nogometnim klubovima za vrijeme prijelaznog roka jako je prometno. Ipak, u Milanu čista suprotnost. 'Rossoneri' traže veliko pojačanje, vrte se imena koja žele u svojem klubu, ali niti jedan transfer nije došao do realizacije.

Milanovi konkurenti na Apeninskom poluotoku Juventus i Inter iznimno su aktivni na tržištu i što je najvažnije, konkretni, dok u europskom prvaku samo kalkuliraju s pojedinim imenima, ali nikoga ne dovode. Novo ime koje se počelo spominjati u bilježnici čelnika Milana je ono Juana Romana Riquelmea (29).

Argentinski ofenzivni veznjak igrač je Villarrealla do 2009, a zadnjih šest mjeseci bio je na posudbi u Boca Juniorsima koje je odveo do naslova Copa Libertadoresa (južnoamerička Liga prvaka). Odličnu formu pokazuje i na ovogodišnjoj Copa Americi gdje je s argentinskom reprezentacijom glavni favorit za prvaka. Predsjednik crveno-crnih Silvio Berlusconi obećao je navijačima veliko ime u prijelaznom roku, no kako su Eto'o, Ronaldinho, Drogba i Ševčenko postali nemoguća misija, šef Milana se okrenuo prema argentinskom reprezentativcu koji nije u dobrim odnosima sa svojim sadašnjim poslodavcima i koji bi ga se rado, uz odgovarajuću odštetu, riješili.

Veliki zagovornik dolaska Riquelmea je i Carlo Ancelotti koji ga je htio i prije desetak godina, dok je vodio momčad Parme. Nakon cijelog desetljeća želja bi mu se mogla ispuniti. Sve ovisi o tome kakvi će biti novčani zahtjevi španjolskog prvoligaša.
Dommy-Nesta
Dommy-Nesta
***forum guardian***

Milan nudi 11mil.€ za Rossija

Postby Dommy-Nesta on 10.07.2007, 17:34

Image
Europski prvak Milan ozbiljno je zagrizao za dovođenje Giuseppea Rossija iz Manchester Uniteda, nakon što su 'crveni vragovi' u svoje redove doveli Carlosa Teveza.

Rossoneri još uvijek traže novo ime za popunjavanje mjesta u napadu, i nakon interesiranja za Ronaldinha, Eto'a, Shevchenka i Pata, novo se ime pojavilo u medijima.

To je Giuseppe Rossi, napadač engleskog prvaka koji je prošlogodišnju posudbu u Parmi iskoristio na najbolji mogući način.

Parma je već ponudila 8.5mil.€ za otkup ugovora mladog napadača, ali 'pole position' za potpis talijanskog U21 reprezentativca dobio je Milan koji je Man Unitedu na stol stavio ponudu od 11mil.€.

U petak je predsjednik Parme Ghirardi izjavio kako se jaka talijanska momčad momčad natječe s njima za potpis Rossija, a sada je otkriveno da je to Milan.

Milanu u prilog ide i činjenica da je Rossi još odavno izjavio da je oduvijek navijač rossonera.
Dommy-Nesta
Dommy-Nesta
***forum guardian***

Gattuso želi kapetansku vrpcu

Postby Dommy-Nesta on 10.07.2007, 17:35

Image
Veznjak Milana i Azzura Gennaro Gattuso želi biti novi kapetan rossonera kada se legenda kluba Paolo Maldini oprosti.

Rino se već kandidirao za tu ulogu nakon što je izjavio kako je spreman preuzeti sve odgovornosti koje ta dužnost zahtjeva.

"Ako me budu pitali, pristati ću i biti kapetan Milana.", potvrdio je Gattuso koji će dogodine igrati devetu sezonu u crveno-crnim bojama.

Njegov glavni 'suparnik' za ulogu kapetana je Massimo Ambrosini koji je prošle sezone vrpcu nosio kada ne bi igrao Paolo Maldini, ali Gattusu u prilog ide i to što je predsjednik Berlusconi izjavio svoju želju da baš Rino bude novi kapetan rossonera.

S rossonerima je Rino osvojio sve što se dalo osvojiti: dvije Lige Prvaka i jedan Scudetto.
Dommy-Nesta
Dommy-Nesta
***forum guardian***

PreviousNext

Return to Nogomet